top of page
KYRKAN och Skogen I 2022
Filmen visar olika perspektiv på skogsbruket, på bredden av åsikter och de många – ibland motstridiga – krav och förväntningar som ställs på Svenska kyrkans skogsförvaltning. Filmen är gjord på uppdrag av Egendomsförvaltningarnas samarbetsorgan (ENSO).
Aktiv Naturvård I 2022
En film från Skogsstyrelsen 2022 som inspirerar till naturvårdande skötsel. Det handlar om att höja kvaliteten på den naturvård som ändå lämnas. Med enkla åtgärder kan mer död ved och en mer variationsrik skog skapas, till nytta för skogens arter.
Guld och gröna skogar- 2020
Glesbygden blir allt glesare. Kan den räddas med björnsafari, bärjuice och byggnadsvård? Kan stressade stadsbor som söker lugnet vara lösningen? Dokumentärfilmen ”Guld och gröna skogar?” är en resa genom skogslandet där vi träffar företagarna som satsar på skogens mjuka värden.
Svenska Pärlor I 2021
Möt en sällsam varelse som funnits med ända sedan dinosauriernas tid... den har det inte alltid så lätt, men vi gör vårt bästa för att hjälpa den. En film fylld av spännande historia och biologiska fakta om flodpärlmusslan – och hur vi ska rädda dess livsmiljöer.
Våtmarker I 2021
Våtmarker är viktiga, men varför? I filmen får du höra vad som händer med våtmarker som har torrlagts, och hur vi i Grip on Life och markägare arbetar med att restaurera våtmarker.
Döda Träd I 2019
Följ med på en resa genom skogslandet där döden inte är en slutpunkt utan själva förutsättningen för fortsatt liv.
Räcker skogen? I 2020
Klimatutmaningen gör att förväntningarna på skogen växer snabbare än själva skogen.
Så klarar skogen klimatförändringen I 2017
e filmen om hur skogen i Sverige påverkas av klimatförändringarna och om hur vi kan motverka skador.
En Skog av Siffror I 2023
I filmen En skog av siffror beskriver vi med hjälp av unikt arkivmaterial, historiska bilder och fältreportage hur arbetet, forskningen och våra behov av skogen utvecklats under hundra år. Men även hur en kärlekssaga börjar spira på taxeringslinje 330, långt inne i Västerbottens skogar.
Lövskog I 2023
Intresset för lövskog ökar i skogsbruket, inte minst med tanke på fördelarna med riksspridning. I den här filmen från Skogforsk får du en inblick i möjligheterna med fler lövträd i skogsbruket.
Aspen I 2019
I filmen berättar den legendariske insektsexperten Bengt Ehnström om aspens unika insektsfauna, där bland annat förlagan till filmvärldens Guldbagge ingår. Forskarna Lena Gustafsson och Jan Weslien ger goda råd hur vi ska värna och vårda aspen.
Variationsrikt skogsbruk I 2017
Det fanns en tid då staten drev kampanj om att kalhyggesbruk var det bästa för samhället. Nu hörs andra tongångar - bland riksdagens miljömål finns ett mer variationsrikt skogsbruk. Men vad är det? Och hur ska det gå till?
Finskog och fulskog I 2017
Skogen susar i den svenska folksjälen. Till skogen går många svenskar för vila och rekreation. Men vilken skog tycker människor är vacker? Och vad tycker människor egentligen om kalhyggen?
100 år av skog I 2021
Skogen förändras och består, sekel för sekel. I dagens skog kan man läsa var den kommit från och hur. Man kan också läsa vad den kommer att bli. Vi är själva en del av skogens dynamik, som vi försökt fånga i denna film.
Grip - the movie
Kort introfilm för Grip on Lifes filmer. Filmer som ingår i Grip on Life: våtmarker och svenska pärlor.
Beijerstiftelsen I 2022
Välkommen till Lövsta forskningsstation utanför Uppsala, där forskarna Sigrid Agenäs och Lars Rönnegård tittar på hur vi kan få friskare, gladare, och därigenom klimatsmartare kor genom att kombinera big data, genetik och beteendevetenskap. Satsningen är ett av flera Beijerlab, finansierade genom Beijerstiftelsen. Anders Wall och Cecilia Wikström berättar om varför stiftelsen stöttar SLU och denna typ av forskning.
Skogforsk - the movie I 2022
En film om forskningsinstitutet Skogforsks verksamhet.
Skogen och vattnet I 2018
Rent vatten är viktigt för människor och djur. I det brukade skogslandskapet krävs bättre skydd av de små bäckarna som är själva kapillärerna i landskapet. Smartare metoder för att undvika körskador och bättre kantzoner längs vatten är frågor som forskarna nu inriktar sig på.
bottom of page